.:my sayangs:.

Wednesday, August 11, 2010

fREnDship :D 
TRUE LOVE IS SO MAKE,BUT A TRUE FRENDSHIP,
IS EVEN MAKE SO...


 


MALAM TADI KAMU DAN KAWAN BAIKMU BERTENGKAR.KAMU MEMBUAT KEPUTUSAN TAK MAHU BERCAKAP DGNNYA KEESOKAN HARI.DIA SENYUM KEPADA KAMU .SEBALIKNYA KAMU MENGETAP GIGIMU KPDNYA.DIA MENCERITAKAN PERKARA YG BAIK TENTANG KAMU KPD KWAN2NYA YG LAIN.KAMU PULA MENYEBARKAN KHABAR ANGIN MENGENAINYA.

DIA CUBA MENDEKATIMU DAN MENEGURMU.TAPI KAMU TOLAKNYA KE TEPI.BAGINYA KAMU SEORG KAWAN YG TERBAIK.KAMU PULA RASA DIA SEORG KAWAN YG PALING TERUK PERNAH KAMU JUMPA.DIA PUN MENULIS NOTA KPDMU DAN MENCERITAKAN SEMULA KENANGAN MANIS YG PERNAH KAMU DAN DIA KONGSI BERSAMA.

 


KAMU PULA MENULIS SEMUA SAAT BURUK YG KAMU INGAT SEPANJANG BERSAMANYA. JAUH DI SUDUT HATIMU KAMU MENGASIHANINYA. TAPI DI HATIMU SUDAH PENUH DGN KEBENCIAN.

 


SEKARANG SUDAH MASUK MINGGU KE2 KAMU TIDAK BERJUMPA DENGANNYA,JAUH DISUDUT HATIMU TERTANYA2 DIMANAKAH DIA..TETAPI SIKAP EGO MENGUASAI DIRIMU..KAMU HANYA MENDIAMKAN DIRI TANPA MENCARINYA.. KEESOKAN HARINYA KAMU JUMPA DENGAN SEORANG LAGI SAHABATMU,DIA MENYERAHKAN SATU NOTA DRPDNYA:

 


DEAR SAHABATKU, SAYA CUBA MEMBERITAHU KAMU SEMLM TAPI KAMU TAK BERI PELUANG UTK SAYA BERCAKAP. SAYA CUBA BERITAHU KAMU BERITA GEMBIRA TAPI KAMU TAKUT UTK MENDENGARNYA.SAYA CUBA UTK SENYUM KPDMU TAPI KAMU SAMBUT SENYUMAN SAYA DGN KEBENCIAN. SKRG NI KEADAAN SAYA SGT TERUK DAN MAKIN TERUK.

SAYA MINTA MAAF SBB HARI NI SAYA TAK DPT BERJUMPA DGN KAMU.SAYA TULIS SURAT SEMASA SAYA DI HOSPITAL.SAYA SUDAH KESUNTUKAN MASA.SAYA MINTA MAAF SBB TERPAKSA BERITAHU KAMU SKRG.SAYA MINTA MAAF ATAS PERGADUHAN KITA,KAMU MMG SEORG KAWAN YG HEBAT.SAYA JANJI SAYA AKAN SENTIASA MEMERHATIKAN KAMU.

 
SALAM KASIH SAYANG,

 
SAHABATMU,KAMU PUN BERLARI KE HOSPITAL UTK MEMINTA MAAF PDNYA.TAPI HANYA IBUNYA SAJE YG ADA DI SITU. IBUNYA MENEKAP MUKANYA DGN KEDUA BELAH TGNNYA.DAN DIA PUN MENANGIS.DIA MELUTUT DAN BERDOA SUPAYA TUHAN KEMBALIKAN ANAKNYA.KAMU SUDAH TERLAMBATKAMU BERHARAP DPT BERITAHU KAWANMU YG KAMU MINTA MAAF DAN UCAPKAN SELAMAT TINGGAL. 

PENGAJARANNYA:

 


SEMUA KAWAN ADA MASA NAIK DAN TURUN.DAN KADANGKALA KITA PERLU MEMINTA MAAF,DAN PERLU MEMAAFKAN SESAMA LAIN.JGN TUNGGU ORG LAIN MELAKUKANNYA DULU.SBB KAMU TAKKAN TAHU APE AKAN TERJADI ESOK HARI.

 


KALAU KAMU BENAR2 SYGKAN KAWANMU DAN SANGGUP BERKAWAN HINGGA NAFAS TERAKHIR,TOLONG FORWARDKAN EMAIL INI DAN TUNJUKKAN PDNYA YG KAMU BENAR2 MEMPUNYAI HATI DAN PERASAAN.

 


KAMU MASIH BERHATI PERUT JIKA KAMU FWRDKAN EMAIL INI PD SEORG SHJ. TAPI JIKA KAMU TIDAK BUAT BEGITU, BOLEH KATAKAN YG BILA KAMU PERLUKAN PERTOLONGAN, TIADA SIAPA YG AKAN MEMBANTU KERANA KAMU TIDAK MENGINGATI SURAT INI.

 


I'M THANKFUL U'RE MY FREN....
p/s:tiada kena mengena dengan sesiapa,hanya untuk renungan bersama..

No comments: